9 tips om de beste alleszuiger te kopen

Er zijn weinig toestellen die zo efficiënt zijn als een alleszuiger. Zoals de naam reeds zegt, is een alleszuiger meer dan een stofzuiger en kan een alleszuigers alle types vuil aan. Wanneer je een alleszuiger kopen wil, zijn er heel wat zaken waar je kan op letten zodat je zeker de meest geschikte alleszuiger vindt. Wij helpen je alvast op weg met enkele tip waar je kan op letten bij de aankoop van een alleszuiger.

1.     Een geschikte alleszuiger

Kies voor een alleszuiger die geschikt is voor de uit te voeren opdracht, zo bestaan er verschillende soorten en types alleszuigers. Atimo biedt onder meer keuze uit specifieke oliezuigers, Mistral alleszuigers, DM alleszuigers, DG Export alleszuigers, DG Heavy Duty alleszuigers, persluchtstofzuigers en explosieveilige stofzuigers.

2.     Een krachtige alleszuiger

Hoe krachtig een alleszuiger werkt, zal hoofdzakelijk bepaald worden door de motor en het vermogen. Hoe hoger deze zijn, hoe vlotter de alleszuiger het vuil kan verwijderen. Zaken waar je dus zeker kan op letten als je een alleszuiger kopen gaat. 

3.     Een comfortabele alleszuiger

Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om te bekijken hoe comfortabel de alleszuiger is in gebruik. Hierbij kan je rekening houden met verschillende eigenschappen van alleszuigers. We denken hierbij aan volgende zaken:

-       Bij de keuze aan alleszuigers is er een mogelijk verschil in maten en gewichten. Dit verschil wordt vooral bepaald door de grootte van het reservoir. Zo is een compactere alleszuiger mogelijks eenvoudiger in gebruik, maar kan het ook interessant zijn de alleszuiger lang te kunnen gebruiken alvorens die te moeten legen.

-       Aansluitend hierbij kan je er ook rekening mee houden of de alleszuiger eenvoudig te legen is, werkt met stofzakken die al dan niet herbruikbaar zijn,

-       Daarnaast kan het heel handig zijn als de alleszuiger ook in blaasfunctie te laten overschakelen. 

4.     Een alleszuiger met filters

Verder kan je bij het kiezen van een alleszuiger ook de aanwezigheid van filters bekijken zoals een schuimfilter, de aanwezigheid van een filterzak en of de filter automatisch gereinigd wordt.

5.     Een aansluitbare alleszuiger

Ook interessant is de mogelijkheid om de alleszuiger rechtstreeks aan te sluiten op elektrische apparaten, alsook wanneer de alleszuiger automatisch aanschakelt als de machine wordt aangezet.

6.     Een alleszuiger met slang

Bekijk ook even of de slang van de alleszuiger voldoende flexibel is. Zeker wanneer de alleszuiger op een elektrisch apparaat kan aangesloten worden, is het fijn te werken met een flexibele slang gezien een stugge slang de bewegingsvrijheid tijdens het werken kan beperken. 

7.     Een alleszuiger met snoer

Ook de lengte van het snoer van alleszuiger en de aanwezigheid van een kabelhaak kan goed zijn om na te kijken. Zo ook of het snoer van de alleszuiger lang genoeg is en of je het snoer eenvoudig op kan rollen en opruimen.

8.     Een alleszuiger met wieltjes

Bij de flexibiliteit en duurzaamheid van de alleszuiger is ook de kwaliteit van de wieltjes van belang. Zeker bij intensief gebruik kan snelle slijtage zo vermeden worden.

9.     Een stille alleszuiger

Ten slotte kan ook de geluidsproductie sterk verschillen tussen diverse alleszuigers. Indien dit belangrijk voor je is, kan je hier dus ook rekening mee gehouden bij het kiezen van welke alleszuiger meest geschikt is voor jou.

Maak alles proper met een alleszuiger op de werf. Bekijk snel het ruime aanbod alleszuigers bij Atimo en maak snel alles proper met een alleszuiger. Vind de krachtigste alleszuiger in het kwalitatieve assortiment van Atimo. Wil je de beste kuismachine kopen, dan kan je rekenen op Atimo.