Een alleszuiger met specifieke eigenschappen

Zoals de naam laat vermoeden dient een alleszuiger om alle soorten vuil op te zuigen. Hij kan zowel droge stoffen als vloeistoffen opzuigen en bestaat in diverse maten, soorten en types. Bij de aanschaf van een alleszuiger kan er rekening gehouden worden met verschillende specificaties. We bespreken alvast enkele van de belangrijkste specificaties van een alleszuiger.

·         De grootte van het reservoir van de alleszuiger

De grootte van het reservoir van de alleszuiger hangt meestal samen met de grootte van de alleszuiger in het algemeen. Hierbij dient rekening te worden gehouden met in welke mate de grootte van de alleszuiger invloed heeft op het gebruiksgemak en comfort in gebruik. Zo dient hij niet onnodig groot en zwaar te worden. Zeker wanneer de alleszuiger eenvoudig moet kunnen verplaatst worden, is dit een belangrijk aandachtspunt. Daarnaast dient een alleszuiger nu éénmaal vaak grote hoeveelheden vuil te kunnen opzuigen, waarbij de capaciteit van het reservoir dus van belang is. Daarnaast is het ook een meerwaarde wanneer het vuilreservoir roestvrij is.

·         Een alleszuiger met of zonder filterzak

Er bestaan alleszuigers met en zonder filterzak. Een alleszuiger kan uitgerust zijn met technologie voor filtervervanging. Daarnaast kan hij voorzien zijn van een vlakfilter in een vervangbare cassette in de turbinekop. Met een patroonfilter kan de alleszuiger zowel droog als nat vuil opzuigen zonder dat de filter verwisseld hoeft te worden. Door de vervangbare cassette uit te klappen, kan de filter eenvoudig in enkele seconden verwijderd worden. Met een geïntegreerde filterreinigingsfunctie kan de vuile filter eenvoudig gereinigd worden aan de hand van een druk op een knop. Bij een alleszuiger met filterzak kan die uit diverse materialen bestaan, zo is er keuze uit een vliesfilterzak, een PE-afvalzak en een papieren filterzak. De papierenfilterzak is de meest gekende vorm van filterzak. Vliesfilterzakken zijn steviger en eenvoudiger om te ontvouwen dan papieren filterzakken. Maar de PE-afvalzakken zijn vooral interessant voor gebruik met fijnstof en steenstof aangezien deze niet kunnen dichtslibben in tegenstelling tot andere zakken.

·         Aansluiting van de alleszuiger op elektrische apparaten

De alleszuiger zuigt naast vloeistof ook houtsnippers, slootafval, zand, aarde, stenen, gruis, glas, stof en fijnstof op. Een alleszuiger kan voorzien zijn om op elektrische apparaten aangesloten te worden. Met een inschakelmechanisme,  een contactdoos en een adapter voor de zuigslang wordt het mogelijk de alleszuiger aan te sluiten op elektrische werkapparaten. De stofzuiger kan automatisch in- en uitgeschakeld worden bij gebruik van het gereedschap. Een automatische aan- en uitknop zorgt ervoor dat de alleszuiger eenvoudig met het aangesloten elektrisch gereedschap kan werken. Het stof dat ontstaat tijdens de werken wordt meteen weggezogen. Doordat vermeden wordt dat het vuil in de ruimte valt, kan de opkuis na de werken ook fel beperkt worden. Het vuil van het schuren, schaven en zagen wordt zo direct opgezogen, waardoor slijpsel en zaagsel geen kans krijgen om in de ruimte terecht te komen. Afhankelijk van het doorsnee opzuigen of van de aansluiting op elektrische apparaten kan de zuigkracht van een alleszuiger aangepast worden.

Vind een krachtige alleszuiger bij Atimo en klaar de klus sneller dan ooit. Met een goede alleszuiger voor alle bouw- en klusprojecten blijven de werken steeds vlot en proper mogelijk verlopen.Een goede alleszuiger is zoveel meer dan een gewone stofzuiger. Verder kan je ook bij Atimo terecht voor een goede bouwstofzuiger, een Delphin stofzuiger, een dweilmachine of om een schobmachine te kopen. Atimo staat je steeds bij met professioneel advies. Lees ook onze tips bij een alleszuiger kopenWil je de beste kuismachine kopen, dan kan je rekenen op Atimo.