Met een bouwstofzuiger is het aangenaam werken

De veelzijdigheid van een bouwstofzuiger

Een bouwstofzuiger is speciaal ontworpen om bouwstoffen en schadelijk kwartsstof te verwijderen. Hij wordt voornamelijk gebruikt op bouwplaatsen, en er bestaan zowel nat- als droogzuigers, als combinatie stofzuigers. Hij is heel veelzijdig en kan vaak zowel vast als vloeibaar vuil moeiteloos opzuigen, evenals stof, fijnstof, snippers, en grof bouwafval. Daarom wordt een bouwstofzuiger vaak ook een alleszuiger, of een nat- en droogzuiger genoemd.

Kies de meest geschikte bouwstofzuiger

Bij het kiezen van een goede bouwstofzuiger hou je best rekening met de uit te voeren klus. Zo bestaan er specifieke houtstofzuigers die gebruikt worden in de bouw en industrie. Een bouwstofzuiger wordt gebruikt voor het opzuigen van bouwstoffen, kwarts, steen- of houtstof.

Met een vaste hefbare zuigmond kunnen grote oppervlaktes snel ontdaan worden van grof en fijn stof. Een sledestofzuiger is een stofzuiger die je achter je aan kan trekken. Een ketelstofzuiger is een sledestofzuiger waarbij de motor en de filter in een ketel verwerkt zijn.

Proper en gezond werken op de bouwwerf met een bouwstofzuiger

Om een bouwplaats werkbaar te houden is een goede stofzuiger absoluut noodzakelijk. Een gewone huishoudelijke stofzuiger biedt hierbij echter niet voldoende kracht. Daarom is een bouwstofzuiger met krachtige motor en hoge zuigkracht aangewezen. Met industriële stofzuigers kunnen schadelijke stoffen opgevangen en weggezogen worden. Met een gesloten stofsysteem met twee bypassmotoren is slijpen en frezen mogelijk zonder stof. Zo is het gezonder, schoner en sneller werken met een goede bouwstofzuiger.

De uitzonderlijke kwaliteiten van een bouwstofzuiger

Een bouwstofzuiger kan zowel grof vuil als fijn poeder opzuigen. Bouwstofzuigers bestaan er in verschillende soorten, modellen, maten, met of zonder aansluitmogelijkheden, en met of zonder stofzak. Met grote wielen wordt het eenvoudig om de bouwstofzuiger te verplaatsen. Met een los slangenpakket is de inzetbaarheid van een bouwstofzuiger uiterst flexibel.

De ketel kan bestaan uit stootbestendige kunststof dat niet breekt of deukt. De behuizing dient sterk te zijn. Een bouwstofzuiger kan op accu of netstroom werken. Een bouwstofzuiger beschikt over voldoende vermogen rond de 120 M3 per uur. Hoe hoger het vermogen van de stofzuiger hoe sterker de zuigkracht is. Deze wordt aangegeven in Watt. Met onafhankelijke units wordt het mogelijk om deze aan of uit te schakelen afhankelijk van het beschikbare vermogen.

Een bouwstofzuiger met bijzondere filters

Met een bouwstofzuiger die beschikt over polyesterfilters en een permanent filterklopsysteem, kunnen de werkzaamheden continu doorgaan en zijn stofzakken overbodig.

Met een Hepa filter mogen ook kwartsstoffen opgezogen worden en kan stof vrijwel niet tot bij de motor komen. Een goede bouwstofzuiger is voorzien van een Hepa H13 filter die 99,95% van de lucht filtert. De filterzakken dienen ook geschikt te zijn voor kwartsstof.

Met mechanische filterklopper en uitneembare vuilcontainer is een bouwstofzuiger eenvoudig te legen. Een stofzak is aangewezen bij het opzuigen van fijnstof zoals bij MDF zaagsel en steenstof.

De stofzak dient een grote hoeveelheid te kunnen opvangen. Bij een bouwstofzuiger zijn verschillende zuigkits mogelijk, alsook verschillende soorten aparte zuigmonden, en slangen. 

Bij Atimo kan je de beste bouwstofzuiger kopen. Je vindt er ook een professionele alleszuigerDelphin stofzuigerdweilmachine, en kan er ook een schrobmachine kopenReken gerust op Atimo, als je wil de beste kuismachine kopen