3 tips om de beste bouwstofzuiger te kopen

Met een bouwstofzuiger maak je komaf met het vele vuil en stof dat verbouwingswerken met zich meebrengen. Wanneer je een bouwstofzuiger kopen gaat, zijn er diverse zaken om rekening mee te houden. Daarom zetten wij alvast even de belangrijkste zaken op een rijtje, zodat jij een goede keuze kan maken in het ruime aanbod. Onze tips helpen je alvast een eind op weg.

1 Een bouwstofzuiger klaar voor zijn functie

Bij het kiezen van een bouwstofzuiger, dien je er in de eerste plaats rekening mee te houden waarvoor hij zal dienen. Een bouwstofzuiger is bedoeld om in te zetten bij bouwwerken, maar afhankelijk van het type afval is er dus ook keuze aan type bouwstofzuigers. Zo kan je onder meer kiezen voor een bouwstofzuiger voor fijnstof en schadelijke kwartsstof die hiervoor beschikt over de nodige filters, alsook voor een bouwstofzuiger voor snippers en grove bouwstoffen die hiervoor uitblinkt in zijn grote zuigkracht en vermogen of een bouwstofzuiger voor vloeistoffen en natte materialen die daarom uitgerust is met een waterreservoir.

2 Een bouwstofzuiger aangepast aan zijn ruimte

Ook de grootte van het te behandelen oppervlak speelt mee. Indien de bouwstofzuiger meestal in grote hallen gebruikt zal worden, dan dient de bouwstofzuiger voorzien te zijn van een voldoende lang snoer, alsook over grote wielen zodat hij makkelijk verplaatsbaar is en over een voldoende groot stofreservoir zodat hij voldoende vuil aankan. Gaat het eerder om kleine compactere ruimtes dan is dit minder een aandachtspunt, maar zal er meer rekening moeten gehouden worden met moeilijker bereikbare plaatsen. Kies daarom voor een bouwstofzuiger die voorzien is van een blaasfunctie. Daarnaast kan het hierbij ook helpen als de bouwstofzuiger over verschillende zuigmonden beschikt.

3 Een bouwstofzuiger afgestemd op zijn gebruik

Een ander onderscheid dat gemaakt wordt, is het gebruik van de bouwstofzuiger. Zo zal een bouwstofzuiger voor het proper maken van grote oppervlaktes vaak voorzien zijn van een grote vaste hefbare zuigmond. Op die manier kan grof vuil en fijn stof op een snelle manier verwijderd worden. Wil je vooral dat de bouwstofzuiger wendbaar is, kies dan voor een sledestofzuiger die je heel makkelijk achter je aan kan trekken. Daarnaast kan je ook kiezen voor een sledestofzuiger waarbij de motor en de filter in een ketel verwerkt zitten. De ketel bestaat bijvoorkeur uit een sterke behuizing uit stootbestendige kunststof dat zo goed mogelijk bestand is tegen breken en deuken. Is flexibiliteit een belangrijk punt, kies dan voor een bouwstofzuiger met een los slangenpakket.

Bij Atimo vind je vast de beste bouwstofzuiger waar jij naar op zoek bent. Reken gerust op ons ruime aanbod aan kwalitatieve bouwstofzuigers, alsook op ons professionele advies bij het maken van de beste keuze voor jou. Neem alvast snel online een kijkje naar ons gamma aan bouwstofzuigers, of neem contact met ons op voor verdere tips en advies. Atimo helpt je graag verder bij het maken van jouw keuze. Reken gerust op Atimo, als je wil de beste kuismachine kopen