De beste bouwstofzuigers vind je bij Atimo

Bij Atimo vind je een ruim aanbod bouwstofzuigers. Zo bieden wij zowel flexibele alleszuigers als specifieke bouwstofzuigers aan. Wanneer een bouwstofzuiger beschikt over een los slangenpakket, zowel op een accu als nestroom kan werken, en zowel droge als vochtige stoffen kan verwijderen, is die flexibel inzetbaar. De specifieke bouwstofzuigers worden gekenmerkt door specifieke eigenschappen waaraan deze dienen te voldoen afhankelijk van het te verwijderen materiaal, zoals fijnstof en kwartsstof, snippers en grove bouwstoffen, natte stoffen en vloeistoffen.

Waar dient een bouwstofzuiger voor fijnstof en schadelijk kwartsstof aan te voldoen?

Een bouwstofzuiger voor fijnstof en kwartsstof dient te beschikken over goede filters. De bouwstofzuigers beschikken over bepaalde filterklassen die kunnen verschillen. De filterklassen bepalen de concentratie en hoeveelheid aan stofdeeltjes die worden tegengehouden en opgevangen. Zo kan een bouwstofzuiger over een filterklasse L, M of H beschikken. Met een L-filter wordt maximaal 5% stof doorgelaten, met een M-filter is dat 0.5% en met een H-filter is dat 0.005%. Het spreekt voor zicht dat hoe fijner het te verwijderen stof, hoe hogere filtereigenschappen gevraagd worden. Ook wanneer gevaarlijke stoffen verwijderd dienen te worden doet men beroep op bouwstofzuigers met goede filters.

Er zijn bouwstofzuigers met en zonder stofzak beschikbaar. Wanneer fijnstof en schadelijke stoffen verwijderd dienen te worden, wordt steeds gekozen voor een bouwstofzuiger met zak. Wanneer de bouwstofzuiger uitgerust is met een filterzak kan deze uit verschillende soorten materialen bestaan. Opties zijn onder meer een vliesfilterzak, een PE-afvalzak of een papieren filterzak. Vliesfilterzakken hebben de eigenschappen van gebruiksgemak en stevigheid. Bij het verwijderen van fijnstof en steenstof wordt veelal gekozen voor PE-afvalzakken aangezien deze niet kunnen dichtslibben.

Waar dient een bouwstofzuiger voor snippers en grove bouwstoffen aan de te voldoen?

Een bouwstofzuiger voor grove bouwstoffen dient te beschikken over een groot vermogen en grote zuigkracht. De zuigkracht van een bouwstofzuiger kan sterk verschillen. Zo is er keuze uit bouwstofzuigers die gaan tot 800 watt, tot 1199 wat, tot 1399 watt, tot 1400 wat en tot maar liefst 1800 watt. Hoe groter de delen te verwijderen afval, hoe groter de nodige zuigkracht.

Waar dient een bouwstofzuiger voor natte stoffen en vloeistoffen aan te voldoen?

Een bouwstofzuiger voor vloeistoffen beschikt over een waterreservoir. Dat is een speciaal reservoir dat erop voorzien is om vocht en vloeistoffen op te zuigen. Aan de hand van een vlotter kan aangegeven worden wanneer de container vol is.

Waar dient een bouwstofzuiger voor grote oppervlaktes aan te voldoen?

Een bouwstofzuiger voor grote oppervlaktes beschikt over grote wielen en een lang snoer indien hij werkt op netstroom. Het snoer van een bouwstofzuiger kan variëren van 5 tot 10 meter en soms zelfs meer.

Voor de moeilijk bereikbare plaatsen te kunnen reinigen zijn sommige alleszuigers ook voorzien op een blaasfunctie. De alleszuiger kan daarom ook beschikken over verschillen zuigmonden zoals een voegenzuigmond, een hefbare zuigmond, een universele en omschakelbare zuigmond.

Verder beschikt een bouwstofzuiger over een groot stofreservoir die een ruime opslagruimte vormt. Hoe groter de ruimte hoe groter het reservoir. Het reservoir van een bouwstofzuiger kan variëren van 9 tot 30 liter. Vaak wordt de grootte van een bouwstofzuiger bepaald door de grootte van het reservoir. Voor grote oppervlaktes en langdurig gebruik kan het goed zijn te kiezen voor een bouwstofzuiger met groot reservoir. Als gebruiksgemak voor kleinere oppervlaktes echter primeert, kan men beter voor een kleinere bouwstofzuiger kiezen. Door te kiezen voor een kleinere bouwstofzuiger kan deze eenvoudig verplaatst worden. De capaciteit van het reservoir bepaalt mee de hoeveelheden vuil de alleszuiger kan opzuigen en verwijderen. Voor grote oppervlaktes kan daarom dus best gekozen worden voor een alleszuiger met groot reservoir.

Zorg dat je kiest voor een geschikte bouwstofzuiger en voor een bouwstofzuiger die aan de kwaliteiten voldoet, kies daarom voor een bouwstofzuiger bij Atimo. Met een alleszuiger krijg je alles proper. Als je een efficiënte alleszuiger zoekt, kies je voor een kwalitatieve alleszuiger bij Atimo. Reken gerust op Atimo, als je wil de beste kuismachine kopen