De alleszuiger kan alles wat een gewone stofzuiger niet kan

Alles proper met een alleszuiger

De naam spreekt voor zich, een alleszuiger zuigt werkelijk alles op. Dus ook wanneer een vloeistof bijvoorbeeld in een apparaat terechtgekomen is. Een bouwstofzuiger wordt ook soms wel een alleszuiger genoemd. Een alleszuiger is een nat- en droogzuiger die beschikt over de nodige kracht en verfijnde technologie, en zo alles steeds perfect proper krijgt. 

Een alleszuiger beschikt over een hoge en langdurige zuigkracht, een uitstekend filtersysteem en een slang die voldoende lang is. Daarnaast dient de hij comfortabel en eenvoudig te zijn in gebruik, niet onnodig groot en zwaar, en van hoogwaardige kwaliteit. 

Een alleszuiger is voorzien op de verwerking van alle vuil met een roestbestendig container reservoir met grote inhoud. Wanneer een gewone stofzuiger niet voldoende is, kan dus gekozen worden voor een alleszuiger. Deze zijn beschikbaar in verschillende soorten, types en maten. 

De alleszuiger voor grote ruimtes binnen en buiten

Met een alleszuiger is het mogelijk om grote oppervlakten te stofzuigen. Hij leent er zich toe om zowel binnen- als buitenvloeren perfect te reinigen. Om de geschikte alleszuiger aan te schaffen hou je best rekening met enkele eigenschappen van het toestel. 

Een alleszuiger is gewoonlijk zwaarder dan een gewone stofzuiger. Hou hier dus rekening mee bij het gebruik, en kies dus voor een kleinere stofzuiger indien deze vaak verplaatst moet kunnen worden. Ook de lengte van het snoer en de slang kunnen van belang zijn, zeker bij het schoonmaken van grote ruimtes. Afhankelijk van het doel kunnen ook de accessoires van belang zijn. Zo kunnen een flexibele slang en een plintzuigmond handig zijn. 

De alleszuiger kan alle vuil verwijderen

Een alleszuiger kan alle types vuil heel eenvoudig verwijderen. Een alleszuiger zuigt onder andere vocht, stof, fijnstof, glas, gruis, stenen, aarde, zand, slootafval, houtsnippers, grof materiaal en meer. Een alleszuiger levert goede prestaties bij zowel nat- als droogzuigen. Bij fijnstof dient er steeds gebruik gemaakt te worden van een stofzak. 

Specificaties van een alleszuiger

Een alleszuiger dient krachtig genoeg te zijn en kan een hoog vermogen hebben van bijvoorbeeld 1600 Watt of 3000 Watt. Een alleszuiger is voorzien van een extra krachtige motor die alles aankan. 

Een alleszuiger dient vaak grote hoeveelheden vuil en vloeistof op te zuigen. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met de capaciteit van het reservoir. Een goede alleszuiger beschikt daarom over een groot reservoir, vaak tussen de 9 en 30 liter. Een robuust RVS vuilreservoir of met kwalitatieve kunststof is schokbestendig en wenselijk. 

Aan de hand van een contactdoos, een inschakelautomaat, en een adapter voor de zuigslang kan de alleszuiger voorzien zijn op de aansluiting van elektrische apparaten. Zo wordt het stof dat ontstaat bij het slijpen of zagen meteen weggezogen. De alleszuiger kan gebruik maken van een speciale stofzak. Er bestaan er met en zonder filterzak. 

Sommige alleszuigers zijn uitgerust met een schuimfilter, een kabelhaak, en een lang snoer. Aan de hand van een snapvergrendeling kan de slag niet verdraaien of knikken. Sommige hebben een blaasfunctie voor het reinigen van moeilijk bereikbare plaatsen. Meestal is een alleszuiger voorzien van een omschakelbare zuigmond, een voegenzuigmond, een universele zuigmond en een vliesfilterzak. Het kan ook interessant zijn om de filter eenvoudig te kunnen reinigen. En bij natzuigen kan door middel van een vlotter aangegeven worden wanneer de container vol is. 

Een alleszuiger is zoveel meer dan een stofzuiger. Bij Atimo kan je de beste alleszuiger kopen. Je vindt er ook een professionele bouwstofzuiger, Delphin stofzuiger, dweilmachine, en kan er ook een schrobmachine kopen. Lees ook onze tips bij een alleszuiger kopen. Wil je de beste kuismachine kopen, dan kan je rekenen op Atimo.