Een Delphin stofzuiger voor een propere industrie

Kies een Delphin stofzuiger gespecialiseerd voor elke sector in de industrie

Delphin is gespecialiseerd in de productie van industriële stofzuigers. Een Delphin stofzuiger is een professioneel systeem op gebied van lucht en ruimtereiniging, en staat gekend als een luchtzuiverende stofzuiger. De industriële stofzuigers van Delphin zijn explosieveilig, onderhoudsarm, en behoren tot de meest hoogwaardige stofzuigers.

Het gamma van Delfin stofzuigers is zeer uitgebreid. Het merk biedt mobiele stofzuigers voor in de industrie en in de bouw. Sommige zijn geschikt voor stof, sommige voor vaste stoffen, sommige voor vloeistoffen, sommige voor splinters en spanen. Andere zijn dan weer voorzien voor een combinatie zoals voor stof en vast materiaal, of voor stof en vloeibaar en vast materiaal. Zo kunnen zowel poeders, splinters, als vloeistoffen zoals water of olie probleemloos opgezogen worden.

Zet de Delphin stofzuiger in tegen fijnstof

Omdat de industriële Delphin stofzuiger kan ingezet worden voor elke toepassing zoals bij stof, poeders, vloeistoffen, oliën, schilfers en spanen, kan deze afgestemd worden op het specifieke gebruik zoals bijvoorbeeld in de auto industrie, de houtindustrie, de voedselindustrie en de productie industrie. In de industrie is goed schoonmaken ook noodzakelijk om gevaren als explosierisico’s te verminderen. Daarnaast bieden ze ook een goede oplossing bij fijnstof.

In de agrarische sector komt fijnstof bijvoorbeeld voor als kwartstof van zand of klei, of van endotoxinen van resten van bacteriën. Deze deeltjes kunnen tot diep in de longen indringen. Hierdoor kunnen klachten aan de luchtwegen ontstaan. Dat is meteen ook één van de redenen tot ziekteverzuim in de agrarische sector.

Om dit fijnstof te minimaliseren is het belangrijk om regelmatig te stofzuigen in werkruimtes en loodsen. Om dergelijk kleine deeltjes stof te kunnen opzuigen is er nood aan een industriële stofzuiger met een filter die zo klein is dat de fijne deeltjes niet terug in de lucht kunnen komen. Hiervoor biedt de Delfin stofzuiger een goede oplossing. Het stofzuigen kan gebeuren met een mobiele bouwstofzuiger of een stationair opgesteld centraal stofzuigsysteem.

Creëer een gezonde werkomgeving met een Delphin stofzuiger

Het gebruik van Delphin stofzuigers in de industrie kan gezondheidsrisico’s van medewerkers beperken en de werkomgeving verbeteren. Fijnstof bestaat uit hele kleine deeltjes die tot diep in de longen kunnen doordringen waardoor ernstige gezondheidsklachten aan de luchtwegen ontstaan. In de industrie komt blootstelling aan fijn stof vooral voor in de agrarische sector bijvoorbeeld bij bloembollentelers.

De gezondheid van de medewerkers kan door de aanwezigheid van fijnstof aangetast worden. Maar het gebruik van de stofzuigers heeft niet alleen gezondere werknemers tot gevolg. De werkplaats ziet er schoner uit en de kwaliteit van de producten is beter zonder vervuiling. De Delfin stofzuiger beantwoordt aan de nodige kwaliteit en geschiktheid in gebruik hiervoor. Het gebruik van de Delphin waterstofzuiger bijvoorbeeld kan ook helpen tegen schimmels, bacteriën, fijn stof, en ongezonde lucht. Deze vangt stof op uit de lucht in een waterbassin om de ruimte optimaal hygiënisch te maken.

De Delphin stofzuiger beschikt over uitstekende filters

De producten van Delphin beantwoorden aan de Europese richtlijnen zoals CE, ATEX, CESI en DNV. Hierdoor vormt Delphin een betrouwbare partner. De Delphin stofzuigers zijn verkrijgbaar aan 230 Volt, 380 Volt, met een batterij. Daarnaast kunnen ze twee of drie motoren hebben, en kunnen ze met of zonder voorzetzuigmond besteld worden. De industriële stofzuigers van Delphin voldoen aan de ATEX richtlijnen, vaak voor een ATEX Zone 22 of ATEX Zone 21 omgeving.

De industriële stofzuigers van Delphin hebben een HEPA-filter. Hierdoor is de Delfin stofzuiger heel efficiënt om fijnstof te verwijderen. De meeste leveranciers van industriële stofzuigers met HEPA veiligheidsfilters gaan tot een maximum HEPA van H13 waarbij 99,95% filtratie is van gezondheidsgevaarlijke stoffen. De Delphin stofzuiger weet een HEPA van H14 te leveren, wat overeenkomt met 99,995% filtratie van gezondheidsgevaarlijke stoffen.

Sommige beschikken over een industrieel polyester filtersysteem om fijnstof als melkpoeder op te zuigen. Dat is bijvoorbeeld zo bij de Mistral 3533. Ze beschikken vaak ook over een manometer die een constante controle garandeert van het filter en de zuigunit op eventuele verstoppingen.

Bij Atimo kan je de beste Delphin stofzuiger kopen. Je vindt er zowel industriële stofzuigers van Delfin, als ATEX stofzuigers van Delfin, als processierupszuigers van Delfin. Daarnaast kan je er ook terecht voor een professionele bouwstofzuiger, alleszuigerdweilmachine, en kan je er ook een schrobmachine kopenDoe gerust beroep op Atimo, als je de beste kuismachine kopen wil.