Een dweilmachine laat je vloer blinken

Een schone ondergrond krijg je met een dweilmachine

Met een dweilmachine wordt elke ondergrond eenvoudig, snel en proper gedweild. Deze dient efficiënt te zijn, eenvoudig in gebruik, in stilte te werken, en te zorgen voor een perfecte reiniging. Zo is het werk met een zwabber en een emmer helemaal verledentijd.

Een dweilmachine kan ingezet worden bij dagelijkse schoonmaakopdrachten, als bij een uitzonderlijke karwei. Dweilmachines zijn heel geschikt voor magazijnen, werkplaatsen, commerciële ruimtes, en ziekenhuizen. Het kopen van een dweilmachine kan verschillende redenen hebben. Deze kan helpen bij medische klachten als rugpijn of eczeem aan de handen, je tijdswinst opleveren, en het werk van een poetshulp besparen.

Een dweilmachine en een schrobmachine in één

Er bestaan dweilmachines, schrobmachines, schrob- en dweilmachines, en schrobzuigmachines. Dikwijls worden de functies van dweilen en schrobben gecombineerd. Daarnaast worden de verschillende termen ook soms door elkaar gebruikt. En vaak is een dweilmachine ook een schrobmachine.

Er bestaan dweilmachines die zuigen, dweilen, en drogen in amper één beweging. Een dweilmachine bespaart je in tijd. Met sneldraaiende microvezelborstels worden vlekken, vloeistoffen en grondig vuil snel verwijderd. Sommige wassen, boenen, dweilen, en drogen alle vloeren. Een dweilmachine kan in combinatie met een stofzuiger gebruikt worden.

Kiezen van de juiste dweilmachine

De hoeveelheid te poetsen oppervlakte bepaalt in grote mate welke dweilmachine het meest aangewezen is. Er bestaan zowel machines die geschikt zijn voor kleine reinigingsoppervlaktes met een kleinere werkbreedte, als machines voor grote oppervlaktes. Een gewone handgeleide dweilmachine en/of schrobmachine is heel wendbaar en heel geschikt bij het reinigen van ruimtes kleiner dan 1500m2.

Er bestaan ook compacte machines voor het eenvoudig reinigen van kleinere oppervlaktes en voor gebruik in smalle gangen. Deze zijn in hoogte verstelbaar en licht in gebruik voor een maximaal comfort. Iets grotere modellen zijn dan weer handig bij heel frequent reinigen. Deze kunnen interessant zijn omdat je zo kan sparen op tijd, batterijen, reservoirs en het vervangen van onderdelen.

Daarnaast zijn de zitmodellen perfect voor een snelle reiniging van grote oppervlaktes. Dit wegens een grotere werkbreedte, autonomie en comfort. Daarnaast bestaan er ook step-on machines waarbij de gebruiker op een platform staat. Dit concept combineert de wendbaarheid van een walk-behind met de snelheid van een ride-on. Deze kunnen heel geschikt zijn in gebruik om te poetsen tussen de klantbezoeken door en voor oppervlaktes tot 100m2.

Keuzemogelijkheden bij een dweilmachine

Bij een dweilmachine is de capaciteit en volt belangrijk. Sommige dweilmachines zijn elektrisch aangedreven met kabel voor kleinere oppervlaktes. Er zijn er ook met batterijen voor middelgrote oppervlaktes. Indien een dweilmachine regelmatig verplaatst dient te worden, kan men hier ook best rekening mee houden en kiezen voor een lichtere en compacte versie. 

Bij sommige Eco-modellen is het mogelijk om het water en reinigingsmiddel na een eerste reinigingscyclus te hergebruiken. Zo is het mogelijk langer door te werken, hoeft de vuilwatertank minder snel ververst te worden. Daarnaast wordt water, reinigingsmiddel, en tijd bespaard.

Bij Atimo kan je de beste dweilmachine kopen. Bekijk er de verschillende kuismachines. Je vindt er ook een professionele bouwstofzuigeralleszuiger, Delphin stofzuiger, en kan er ook een schrobmachine kopen. Atimo staat u graag bij met advies bij uw aankoop van een stofzuiger voor professioneel gebruik zoals een bouwstofzuigerDoe gerust beroep op Atimo, als je de beste kuismachine kopen wil.