Nog krachtigere bouwstofzuigers voorzien van de juiste filters

Kies gegarandeerd de beste bouwstofzuiger bij Atimo, met ons professioneel advies en ons kwalitatieve aanbod. Deze zijn voorzien van de juiste goede filters voor een nog krachtiger resultaat.Omdat bouwstoffen te fijn, te scherp, te grof of te nat zijn om met een gewone stofzuiger te verwijderen, wordt een bouwstofzuiger ingezet. Afhankelijk van de functie van een stofzuiger dient de filter over bepaalde eigenschappen te beschikken. Bij de filter van een bouwstofzuiger zijn die heel specifiek, afhankelijk van de inzetbaarheid en de functie. Zo kan men kiezen voor bouwstofzuigers die gespecialiseerd zijn in het verwijderen van fijnstof en kwartstof, terwijl ander bouwstofzuigers uitstekend inzetbaar zijn bij het opruimen van snipper en grove bouwstoffen, waar nog andere bouwstofzuigers vooral gebruikt worden voor het opkuisen van natte stoffen en vloeistoffen. Deze bouwstofzuigers met diverse inzetbaarheid worden dus voorzien van specifieke filters die op het specifieke gebruik worden afgesteld.

Door gebruik te maken van deze filters kan de ruimte voldoende proper gemaakt worden en kan het fijne of schadelijke stof ook vrijwel niet tot bij de motor van de bouwstofzuiger komen. De motorfilter beschermt de motor van de bouwstofzuiger hierbij tegen kleine afvaldeeltjes. Een bouwstofzuiger is voorzien van specifieke filterzakken die de zuigkracht optimaal houden.Sommige bouwstofzuigers kunnen daarnaast ook uitgerust zijn met semiautomatische filterreiniging. Op die manier kan je steeds met propere filters aan de slag die niet alleen de motor beschermen maar zo ook een maximale zuigkracht bewerkstelligen en de ruimte proper houden.

Bouwstofzuigers worden standaard gemarkeerd met verschillende filterklassen die aangeven in welke mate de stofdeeltjes tegengehouden en opgevangen worden. Deze filterklassen vind je in laag met de L die nog 5% stof doorlaat, matig met de M die nog maar 0.5% doorlaat en hoog met de H die nog amper 0.005% laat passeren. Zo beschikken onze bouwstofzuigers bijvoorbeeld over Hepa H13 filters die dus 99.95% van de lucht gaat filteren. Met de Hepa filters kunnen ook fijnstof en kwartstof opgezogen worden. Het spreekt voor zich dat de eisen aan filters van bouwstofzuigers voor fijnstof of kwartstof hoger zijn dan die voor bouwstofzuigers voor snippers en grove bouwstoffen. Bouwstofzuigers voor fijnstof en schadelijk kwartsstof dienen dus standaard steeds uitgerust te zijn met goede filters die aan hoge eisen dienen te voldoen, want hoe fijner het stof en hoe schadelijker de materie ook hoe hoger de filtereigenschappen dienen te zijn. Uiteraard vragen filters voor natte stoffen of vloeistoffen nog andere specificaties. Ben je op zoek naar een krachtige bouwstofzuiger voorzien met goede filters? Neem dan snel contact op met de ervaren medewerkers van Atimo. Wij helpen je graag verder in je zoektocht aan de hand van professioneel advies.