Efficiënt aan de slag met een alleszuiger

Wanneer je met een alleszuiger aan de slag wil gaan, zijn er wel enkele zaken waar je best rekening kan mee houden om efficiënt te werken. Wij geven je enkele tips zodat jij kan streven naar een goed resultaat.Ruim op alvorens met de alleszuiger aan de slag te gaan

Ongeacht welke stofzuiger je kiest, stofzuigen kan je maar goed doen wanneer de ruimte hierop is voorbereid. Zorg daarom dat de ruimte wat is opgeruimd en ook de grootste stukken afval reeds verwijderd zijn. Kleine stukjes hout of metaal zijn dan weer geen probleem voor een alleszuiger en kunnen dus makkelijk door de alleszuiger verwijderd worden. Sommige alleszuigers kunnen zelfs grotere stukken vooraf opruimen aan de hand van een bezem.

Kies voor een goede alleszuiger die geschikt is

Om efficiënt te kunnen werken, is het van belang dat de alleszuiger genoeg zuigkracht en voldoende vermogen heeft. Let er ook op of de alleszuiger effectief werkt op alle types afval. Zo kan je zowel kiezen voor alleszuigers die voor alle afval geschikt zijn, of voor alleszuigers die specifiek nat- en/of droogzuigen, alsook voor alleszuigers die specifiek hout en/of metaal opruimen. Alleszuigers die ook vloeistoffen kunnen verwijderen, zijn doorgaans voorzien van een uitstekende isolatie. Echter zullen industriële stofzuigers die specifiek voor hout en metaal bedoeld zijn, robuuster ontworpen zijn om dergelijk zware afvalstoffen goed te kunnen verwerken. We raden dus aan om steeds te kiezen voor een alleszuiger die afgestemd is op het gebruik voor een optimaal resultaat.

Kwaliteit is steeds een prioriteit bij een alleszuiger

Zeker voor het opruimen van metaalspaanders is het belangrijk om te opteren voor een sterke alleszuigers die erop voorzien is om grote scherpe metaalspaanders te verwijderen. Zo dient deze niet alleen krachtig te werken, maar onder meer ook beschikt over sterke leidingen en een stevige opvangzak. Een kwalitatieve opvangzak die bestand is tegen dergelijk scherp materiaal is noodzakelijk zodat de zak niet zou gaan scheuren. Daarnaast is dit type alleszuiger best ook voorzien van een magnetische bezem die de grootste spaanders vlotjes kan verwijderen. Wil je bij het kopen van een alleszuiger je graag laten begeleiden, reken dan gerust op het professionele advies van onze ervaren medewerkers die jou met plezier de weg wijzen in onze ruime en kwalitatieve aanbod aan alleszuigers.