10 tips om een goede alleszuiger te kopen

Als je op zoek bent naar een goede alleszuiger, ben je bij Atimo aan het juiste adres. Een alleszuiger is multi-inzetbaar en kan dus zowel nat als droog vuil verwijderen. Met onze tips vind je vast het juiste exemplaar.  • Een alleszuiger dient in de eerste plaats krachtig te zijn. Alleen zo kan hij ook zijn naam waarmaken en zo goed als alle vuil verwijderen. Kijk dus voor een alleszuiger met een grote zuigkracht en een stevig vermogen.

  • Kies voor een gerieflijk exemplaar zodat de alleszuiger ook eenvoudig is in gebruik en gemakkelijk inzetbaar is. Zo kan een alleszuiger met een groot reservoir en lange snoerlengte handig zijn voor in grote ruimtes. Toch kan je beter kiezen voor compactere en lichte modellen met eventueel een lange slang, wanneer je veel op verplaatsing moet en voor het kuisen van kleinere plaatsen. Belangrijk bij het reservoir is wel dat het roestvrij is, gezien een alleszuiger ook natte materialen dient op te zuigen.

  • Soms kan het handig zijn als de alleszuiger eenvoudig kan aangesloten worden op elektrische apparaten. Zo kan het vuil tijdens de werken meteen rechtstreeks opgevangen worden. Ook kan het dan heel praktisch zijn als de alleszuiger voorzien is van een kabelhaak, alsook van verschillende vergrendelingsmogelijkheden.

  • Afhankelijk van het type te verwijderen materialen, kan je kiezen voor een alleszuiger met filterzak en/of schuimfilter.

  • Wanneer een alleszuiger ook met blaasfunctie is uitgerust, wordt het mogelijk om overal te stofzuigen, ook op moeilijk bereikbare plaatsen.

  • In het ruime aanbod van verschillende soorten alleszuigers, kan ook rekening gehouden worden met de meest gebruikte toepassing. Zo zijn er bijvoorbeeld specifieke oliezuigers, persluchtstofzuigers, explosieveilige stofzuigers en meer.

  • Hou verder ook rekening met de schokbestendigheid van de alleszuiger, die toch vaak op een robuuste bouwwerf wordt ingezet.

  • Heel praktisch is ook wanneer de alleszuiger uitgerust is met een vlotter die aantoont wanneer de container vol zit. 

  • En ook het aantal en de soort beschikbare accessoires voor op de alleszuigers kunnen een verschil maken.

 Heb je jouw keuze gemaakt? Neem dan snel een kijkje naar het aanbod alleszuigers bij Atimo. Ben je er nog niet helemaal aan uit? Geen probleem! Neem dan gerust contact met onze medewerkers op voor professioneel advies.