Ontdek de verschillende soorten alleszuigers

Alleszuigers zijn onmisbaar in werkzaamheden waarbij een gewone stofzuiger niet meer volstaat. Maar hierbij is het wel van belang om te kiezen voor een passende alleszuiger, want hier zijn heel wat verschillen in afhankelijk van het gebruik en het te verwerken materiaal. Wij geven je alvast een overzicht met opties om wat verduidelijking te brengen.

  • Houtalleszuigers

Houtalleszuigers zijn specifiek ontwikkeld voor het verwijderen van houtafval en worden dus ook specifiek ingezet op werkplaatsen waar vooral met hout gewerkt wordt. Hout heeft namelijk eigenschappen waardoor het niet zo eenvoudig op te ruimen is en dus een specifieke stofzuiger noodzakelijk is. Doordat houtafval zoals spaanders en stof een gezondheidsrisico vormen voor wie zich in de werkruimte bevindt, dienen deze op een correcte wijze verwijderd te worden. Een houtalleszuiger is dan ook voorzien van een toepasselijk filtersysteem en van de diverse veiligheidseigenschappen. Zo kan u op een veilige manier houtspaanders en stof snel en efficiënt uit de ruimte verwijderen.

  • Composietalleszuigers

Alleszuigers voor composietmaterialen kunnen specifiek ingezet worden voor het verwijderen van deze stoffen. Het verwijderen van composietafval kan een uitdaging zijn waar deze toestellen maximaal op inzetten. Voorzien van een zijkanaal turbine en een grote zuigkracht kan deze alleszuiger ingezet worden voor professioneel gebruik. Met zijn efficiënte verwijdering van diverse composietmaterialen is het toestel heel geheerd bij vakmensen binnen de verspaning en die diverse geavanceerde machines dienen te besturen bij het behandelen van composiet materialen.

  • Alleszuigers van aluminium en pvc

Afval van aluminium en pvc kan heel scherp zijn en deze materialen kunnen makkelijk in natte vloeistoffen hechten zoals olie. Daarom dient een specifieke alleszuiger te worden ingeschakeld bij het verwijderen van dergelijk afval. Dergelijke alleszuigers zijn voorzien van een uitstekende zuigcapaciteit en van een bijzonder grote opvangtank. Daarnaast dient dergelijke alleszuiger voor aluminium en pvc ook over een specifieke filter te beschikken. Met dit type alleszuiger kan u in geen tijd bijdragen tot een betere werkomgeving bij de verwerking van aluminiummaterialen en pvc.

Wenst u graag meer info rond welke alleszuiger u best kan kiezen, neem dan snel contact op met onze medewerkers. Wij helpen u graag verder met professioneel advies bij het optimaliseren van uw werksituatie. Reken hiervoor op de ervaring en vakkennis van Atimo, de expert in alleszuigers.