Wil je een bouwstofzuiger kopen voor grote ruimtes?

Om een bouwstofzuiger te kopen die aan de wensen voldoet, is het van belang te kiezen voor een bouwstofzuiger die afgestemd is op het gebruik en de ruimte. Gezien een bouwstofzuiger doorsnee ingezet wordt voor het reinigen van grotere oppervlaktes, zoals industriële gebouwen of open hallen, is het van belang dat de bouwstofzuigers hierop voorzien zijn. Er zijn verschillende zaken waaraan een bouwstofzuiger dient te voldoen om geschikt te zijn voor het poetsen van grote ruimtes. Bij Atimo kan je steevast kwalitatieve bouwstofzuigers kopen. Wij overlopen even de belangrijkste eigenschappen van een goede bouwstofzuiger voor grote ruimtes.Een bouwstofzuiger met groot reservoir

Als je wil een bouwstofzuiger kopen voor grote ruimtes, dient het toestel voorzien te zijn van een groot reservoir en dus van voldoende opslagruimte. Kies daarom bij voorkeur voor een bouwstofzuiger van 30 liter als je op zoek bent naar een bouwstofzuiger voor grote ruimtes, zodat het toestel de volledige ruimte aankan. Hoe groter het reservoir, hoe groter dus ook de hoeveelheid stof en vuil dat de stofzuiger kan verwijderen zonder tussendoor geledigd te hoeven worden. Uiteraard dien je er ook wel rekening mee te houden dat hoe groter het reservoir is, hoe groter ook de stofzuiger is in zijn totaliteit.

Een bouwstofzuiger met een lang snoer

Alsook dient de bouwstofzuiger over een voldoende lang snoer te beschikken, zodat je makkelijk kan doorwerken zonder steeds op zoek te moeten naar een nieuw stopcontact. Kies dan dus bij voorkeur voor een bouwstofzuiger met een lang snoer van bijvoorbeeld 10 meter lang of meer.

Een bouwstofzuiger met grote wendbare wielen

Daarnaast kan het handig zijn dat de bouwstofzuiger beschikt over grote wielen zodat de bouwstofzuiger snel doorheen grote ruimtes kan en hierbij zijn evenwicht behoudt en kleine obstakels geen probleem vormen.

Een bouwstofzuiger met grote zuigmond

Verder zal de bouwstofzuiger ook dienen te beschikken over een grote vaste en hefbare zuigmond om dergelijke grote ruimtes efficiënt proper te kunnen maken. Zo kan een bouwstofzuiger zowel grof vuil als fijn stof snel verwijderen.

Een krachtige bouwstofzuiger

Daarnaast zal de bouwstofzuiger bij voorkeur ook beschikken over voldoende zuigkracht wat gepaard gaat met een grotere wattage en vermogen om dit mogelijk te maken. Omdat de zuigkracht zo belangrijk is bij bouwstofzuigers, zijn deze vaak ook uitgerust met een handige draaiknop waarbij de zuigkracht bijgeregeld kan worden. Hierbij kan het ook interessant zijn even het maximale luchtvolume na te kijken. Hoe groter het luchtvolume, hoe groter de luchtstroom die de bouwstofzuiger kan opzuigen en hoe beter het toestel grote hoeveelheden kan opzuigen.

Wil je een bouwstofzuiger kopen voor grote ruimtes, neem dan zeker contact op met onze medewerkers. Reken gerust op het vakkundige advies van Atimo als je een bouwstofzuiger kopen wil.