Hoe weet je dat je voor een goede alleszuiger kiest?

Wij geven jou graag advies en tips bij het kiezen van een goede alleszuiger. Ontdek het snel!Je bent op zoek naar een alleszuiger, dan wil je vast ook graag een sterk en kwalitatief toestel. Met zijn uitzonderlijke kwaliteiten wordt de alleszuiger vooral ingezet in de bouwsector. Atimo brengt steevast een ruime keuze aan industriële alleszuigers die inzetbaar zijn zowel op de werkvloer als op kantoor. Met ons brede aanbod aan alleszuigers maakt Atimo van jouw werkplek een propere en aangename plaats. Maar waar moet je dan op letten bij de aanschaf van een goede alleszuiger? Belangrijk is dat de alleszuiger ook effectief alles proper krijgt, zowel nat als droog materiaal.

Enkele zaken waar je kan rekening mee houden bij de aanschaf van een nieuwe alleszuiger zijn:

  • Is het model van de alleszuiger goed afgestemd op de opdracht? Want een goede alleszuiger is vooral een alleszuiger die afgestemd is op de toepassingen.
  • Is de alleszuiger sterk genoeg? Hierbij dient vooral bekeken te worden of de alleszuiger over voldoende zuigkracht en vermogen beschikt. Enkel als de alleszuiger krachtig genoeg is, kan ook alle vuil efficiënt verwijderd worden.
  • Beschikt de alleszuiger over een blaasfunctie? Dankzij de blaasfunctie kan stof altijd verwijderd worden, ook op moeilijk bereikbare plaatsen.
  • Is de grootte van het reservoir van de alleszuiger gepast en is deze roestbestendig zodat de alleszuiger langdurig ook met nat vuil om kan gaan? Handig is ook als de allezuiger is uitgerust met een vlotter, zo is het meteen duidelijk zichtbaar wanneer de container vol zit en kan de alleszuiger op dat moment zichzelf ook automatisch stopzetten. Met een voldoende groot reservoir kan de alleszuiger ook gemakkelijk grote hoeveelheden vuil in de ruimte verwijderen.
  • Beschikt de alleszuiger over een goed filtersysteem om verschillende vuilsoorten te verwerken, alsook over een filterzak, aangepast aan de eigenschappen van het te verwijderen vuil?
  • Kan de alleszuiger eenvoudig aangesloten worden op verschillende elektrische apparaten. Zo kan de alleszuiger meteen het vuil verwijderen tijdens de werkzaamheden. Doordat de alleszuiger kan aangesloten worden op diverse elektrische apparaten, kan stof en ander vuil zo dus verwijderd worden alvorens het verder in de ruimte komt. Maar ook de schokbestendigheid van het toestel kan belangrijk zijn, gezien deze veelal ingezet wordt in de robuuste omgeving van een bouwwerf.
  • Is het gewicht en de omvang van de alleszuiger ook afgestemd op de verwachtingen?
  • Is de snoerlengte van de alleszuiger geschikt? Tenslotte is het ook van belang dat de alleszuiger ook comfortabel is in gebruik. Ook de lengte van de slang zal hierbij dan ook een rol spelen.

Bij Atimo kan je terecht voor een gevarieerd assortiment aan alleszuigers zodat er ruime keuze is. Ons brede aanbod biedt verschillende types alleszuigers die afgestemd zijn op verschillende toepassingen. Zo bieden wij onder meer keuze uit oliezuigers, persluchtstofzuigers, explosieveilige stofzuigers en meer. Voor elke situatie leveren wij geschikte industriële alleszuigers die toepassingsgericht werken. Daarnaast kunnen onze alleszuigers makkelijk uitgerust worden met diverse types accessoires zodat je vast steeds goed voorzien aan de slag kan gaan. Wij wijzen jou met plezier wegwijs in ons aanbod en helpen jou graag verder met het vinden van een geschikte alleszuiger voor jouw situatie. Reken ook gerust op ons professioneel advies gegeven door onze ervaren specialisten.